Dr. Ioana Raluca Ionescu

Medic specialist laborator clinic – imunologie

Competenţe: Homeopatie, Acupunctura, Apiterapie, Fitoterapie.

Am urmat Fac. de Medicina Carol Davila intre anii 1985 – 1991.

Fiind pasionata de imunologie, am  castigat concursul pe post la Institutul Victor Babes din Bucuresti – laborator imunologie, urmand in acest timp rezidentiatul de laborator clinic.

La Institutul Victor Babes am lucrat in cercetare imunologica, avand astfel posibilitatea sa aprofundez si sa-mi desavarsesc cunostintele de imunologie.

Dupa terminarea rezidentiatului, pasionata fiind de farmacologie, am urmat  Facultatea de Farmacie, pe care am terminat-o in anul 2001. Dragostea pentru farmacie a fost insuflata de parintii mei, ambii farmacisti. (Tatal meu, care a lucrat la Institutul de cercetari chimico-farmaceutice, avea o mare experienta in cercetare si a contribuit, prin studiile sale, la realizarea unor medicamente romanesti - renumitul Fasconal este patentul sau).

Intre timp, asistandu-l pe sotul meu in tratarea pacientilor prin Acupunctura, am inceput sa fiu pasionata de acest tip de medicina, fiind uimita de eficacitatea si profunzimea tratamentelor prin Acupunctura si Homeopatie care privesc organismul ca un întreg.

Ca atare, am obtinut initial competenta de Acupunctura, apoi pe cele de Homeopatie, Apiterapie, Fitoterapie.

Apoi am renuntat la munca de laborator, care a fost prima mea pasiune, pentru a ma dedica celei de-a doua, incepand sa lucrez alaturi de sotul meu in clinica noastra unde am dobandit o bogata experienta  in peste 20 ani, atat in tratamentul adultilor cat si in tratamentul copiilor, avand o dragoste deosebita pentru copii si incercand sa aprofundez pediatria homeopata. Am fost astfel bucuroasa sa impletesc cunostintele de imunologie, microbiologie, parazitologie si alergologie (dobandite in timpul rezidentiatului si perioadei in care am lucrat in cercetare) cu cele homeopate, obtinand astfel rezultate mai bune in probleme cronice care de obicei sunt greu de tratat sau ameliorat.

Am urmat numeroase cursuri de perfectionare in acupunctura si homeopatie cu cei mai renumiti profesori romani si straini, avand ocazia sa studiez metodele de tratament  ale diferitelor  Scoli de Acupunctura si Homeopatie:

In prezent, alaturi de sotul meu, am reusit sa perfectionam si sa dezvoltam metode de tratament in bolile cronice, urmarind pacientii pe parcursul unor perioade lungi, acesta fiind un specific al clinicii noastre.

In Homeopatie, am aprofundat modul de tratament al dr. Petrucci din Italia, care se distinge printr-o metoda unica si o supraveghere foarte stricta a pacientilor, putand rezolva atat problemele acute cat si cele cronice (patologia cronica fiind rezultatul unui tratament defectuos al unei patologii acute).

Reusind sa supraveghez pacientul foarte atent inclusiv in acut prin colaborare zilnica (mai ales copiii cu probleme acute care au nevoie de supraveghere foarte stricta in astfel de situatii), am obtinut imbunatatiri evidente, uneori spectaculoase ale starii generale si imunitatii.